Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، اکنون تعجب می‌کنم که چگونه است یک فردی می‌آید و به خود اجازه می‌دهد جنگل هیرکانی را که جزو منابع ملی است و ثبت جهانی شده یا کوه دماوند را وقف کند.

نعمت احمدی  درباره درخواست سازمان جنگل‌ها از رئیس قوه قضاییه برای ورود به پرونده تملک ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی در ساری، گفت:  در زمینه وقف باید به دو موضوع توجه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی مالکیت اراضی و اموالی است که در مالکیت افراد است و دیگری اموالی است که مالکیت خاصی ندارد و انفال است. مالکیت انفال در اختیار دولت است.

وی افزود: طبق اصل  ۴۴ قانون اساسی، «نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه‌ بخش دولتی‌، تعاونی و خصوصی با برنامه‌ریزی منظم و صحیح ‌استوار است‌. بخش دولتی شامل کلیه صنایع بزرگ‌، صنایع مادر، بازرگانی ‌خارجی‌، معادن بزرگ‌، بانکداری‌، بیمه‌، تأمین نیرو، سدها و شبکه‌های بزرگ آب رسانی‌، رادیو و تلویزیون‌، پست و تلگراف و تلفن‌، هواپیمایی‌، کشتیرانی‌، راه و راه‌آهن و مانند این‌ها است که به‌ صورت مالکیت عمومی و در اختیار دولت است‌.

بخش تعاونی شامل شرکت‌ها و مؤسسات تعاونی تولید و توزیع ‌است که در شهر و روستا برطبق ضوابط اسلامی تشکیل می‌شود. بخش خصوصی شامل آن قسمت از کشاورزی‌، دامداری‌، صنعت‌، تجارت و خدمات می‌شود که مکمل فعالیت‌های اقتصادی دولتی و تعاونی است‌. مالکیت در این سه بخش تا جایی که با اصول دیگر این فصل مطابق ‌باشد و از محدوده قوانین اسلام خارج نشود و موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور گردد و مایه زیان جامعه نشود مورد حمایت‌ قانون جمهوری اسلامی است‌.

تفصیل ضوابط و قلمرو و شرایط هر سه بخش را قانون معین ‌می‌کند.» بر اساس این اصل، کوه‌ها و جنگل‌ها و دریاها و... در مالکیت  دولت هستند و هیچ کس نمی تواند  منابع طبیعی را انفال کرده و اموال دولتی را به مالکیت خود در آورد.

وی در تعریف وقف گفت: مطابق ماده ۵۵ قانون مدنی، وقف یعنی «عین مال، حبس و منافع آن ‌تسبیل شود». یعنی من مالک می خواهم ملکم  را وقف کنم تا نتوانند آن را بفروشند. 

احمدی افزود: دو نوع وقف اعم از عام یا خاص  داریم. وقف عام مانند آستان قدس رضوی و وقف خاص یعنی مال اولاد است یا واقف داشته باشد. واقف ملک خود را وقف می‌کند؛ لذا  کسی نمی تواند جنگل‌ها را که جزو منابع ملی است، حسب اصل ۴۴ قانون اساسی به مالکیت خود در آورد. 

این وکیل دادگستری تصریح کرد: من زمانی می‌توانم وقف کنم که مال داشته باشم. حتی در آن زمان که  مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی می‌خواست دانشگاه آزاد را وقف کند بررسی کردند و گفتند که دانشگاه مال هیات امنا نیست و برخی اموالش مربوط به مردم است و نمی‌توان آن را وقف کرد و اکنون تعجب می‌کنم که چگونه است یک فردی می‌آید و به خود اجازه می‌دهد جنگل هیرکانی را که جزو منابع ملی است و ثبت جهانی شده یا کوه دماوند را وقف کند.  ما از زمین خواری و کوه خواری و جنگل خواری به وقف خواری رسیدیم. اینها حق اراضی ملی است و نمی‌توان آن را وقف کرد.

وی ادامه داد: باید عین مال در ملک شما باشد و وقف نامه باید جزو اموال باشد و  مالکیت فرد محرز باشد. 

احمدی یادآور شد: ما قانون ملی شدن جنگل‌های کشور مصوب سال ۴۱  و  بسیاری از قوانین دیگر را  داریم. برابر قانون اساسی و اصل ۴۴ قانون اساسی و نیز قانون ملی شدن جنگل‌ها امکان وقف اموال دیگران میسر نیست و  اموالی که مالکیت فردی ندارد و ملی است امکان پذیر نیست. اینکه یک قطعه از دماوند را وقف می‌کنند به طنز کشیدن و  بازی کردن با کلمات و باورهای مردم است. 

وی در پایان تاکید کرد: ریاست قوه قضاییه باید این احکام را که خلاف بین شرع است  بر حسب ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری رسیدگی کرده  و به آن ورود کند و مانع کوه خواری به بهانه وقف شود. 

در همین زمینه:

واکنش معاون سازمان محیط‌ زیست به وقف دماوند | سندی به نام منابع طبیعی وجود داشته که آن را ابطال کرده‌اند بخشی از کوه دماوند وقف شد واکنش اوقاف به وقف بخشی از کوه دماوند واکنش معصومه ابتکار به ماجرای وقف کوه دماوند ۵۶۰۰ هکتار جنگل‌ در اختیار یک شخص! کد خبر 534704 برچسب‌ها منابع طبیعی وقف و موقوفات محیط زیست جنگل قوه قضائیه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منابع طبیعی وقف و موقوفات محیط زیست جنگل قوه قضائیه قانون اساسی کوه دماوند جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۲۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود

رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی در مراسم بین‌المللی «همبستگی با مردم غزه؛ با تاکید بر نقش دانشگاهیان» گفت: تسلط و قدرت رسانه‌های اسرائیل نتوانست مانع بیداری مردم جهان و دریافت حقیقت شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم بین‌المللی «همبستگی با مردم غزه؛ با تاکید بر نقش دانشگاهیان» ظهر امروز ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور سفیران کشور‌های کوبا، ونزوئلا، بولیوی، نیکاراگوئه و دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی و جمعی از استادان و صاحب نظران مسائل سیاسی، در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه‌طباطبائی برگزار شد.


دکتر معتمدی در این مراسم با بیان اینکه ارتباط ما با سفیران اسپانیایی و پرتغالی زبان در سال‌های اخیر رو به رشد بوده است، افزود: امروز توجه به موضوع غزه در صحنه بین‌المللی در حال رقم خوردن است و تجاوز اسرائیل به مردم غزه و کشتار غیرمتعارف و نسل‌کشی مردم غزه اتفاقی است که باعث جریحه‌دار شدن وجدان مردم و نگاه جهانیان نسبت به این موضوع شده است.


وی ادامه اد: امروز نه تنها در فضای عمومی بلکه در دانشگاه‌ها نیز حرکات اعتراضی از سوی دانشگاهیان انجام شده است. امروز در کشور‌های متعددی، دانشگاهیان تفاهم‌نامه‌ها و قرارداد‌هایی که با رژیم صهیونیستی داشتند را بازنگری می‌کنند و ارتباطات خود را به حالت تعلیق درآورده‌اند.


رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی اظهار کرد: بیش از ۲۰۰ روز است که مردم غزه در زیر شدیدترین رفتار‌های وحشیانه رژیم اشغالگر فلسطین قرار گرفته اند و امروز به صورت آشکار، در منطقه نسل‌کشی اتفاق می‌افتد و شرافت و وجدان‌های آگاه و حقیقت‌طلب جریحه‌دار شده است.


وی با بیان اینکه اعتراضات در اروپا، آسیا و کشور‌های مختلف نشان از نقش ضعیف سازمان‌های بین‌المللی دارد که آن‌ها نمی‌توانند به مسئولیت‌های خود به خوبی عمل کنند، خاطر نشان کرد: اسرائیل در حالی به جنایات خود ادامه می‌دهد که به نوعی مطمئن است با حق وتو و اعمال نفوذی که از سوی آمریکا دارد، مانع از محکومیتش در جوامع بین‌المللی می‌شود.


دکر معتمدی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا واکنش مناسبی نسبت به این موضوع نشان داد و این نسل‌کشی را محکوم کرد. در آموزه‌های اسلامی بر دفاع از انسان‌های مظلوم است تاکید شده است. امام علی (ع) رهبر شیعیان فرمودند: دشمن ظالم و یار و مددکار مظلوم باشید.


وی گفت: امروز بیداری و موج گسترده‌ای که در دنیا علیه ظلم اسرائیل به راه افتاده است، نشان می‌دهد قدرت و تسلط رسانه‌های اسرائیل نتوانسته مانع از دریافت حقیقت شود.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) سوال باورنکردنی یک دانشجو از هاشمی رفسنجانی
  • شورای رقابت علیه ۱۳ نهادعمومی غیردولتی اعلام جرم کرد
  • ببینید | سوال باورنکردنی یک دانشجو از هاشمی رفسنجانی؛ دور از انتظارترین پرسش تاریخ!
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • اسناد مالکیت دفترچه‌ای به سند تک‌برگی تبدیل می‌شود
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد
  • افشای خواب عجیب هاشمی‌رفسنجانی ۶ ماه قبل از فوت! | فیلم
  • تبدیل اسناد مالکیت دفترچه‌ای به سندتک‌ برگی در زابل